Web, native eller hybrid app

Skal du vælge en web-, native- eller hybrid app?
Det er umuligt at sige, hvilken af de tre typer, der generelt er den mest optimale. Du skal derimod vurdere i samarbejde med os, hvad der er dit behov og derigennem hvilken, der passer bedst til din situation.

Web app
En web app er baseret på HTML5, som er den nyeste version af html og kan bruges af alle mobiler med en browser. Det smarte ved web apps er, at der kun skal laves en version, der virker på tværs af alle mobiltelefoner. Det gør det meget nemmere at udvikle og vedligeholde koden til forskellige platforme (Android, iPhone og Windows).

Da koden til app'en ligger på en server, som du kender det fra et normalt website, bliver ændringer synlige med det samme. Du skal altså ikke selv være aktiv i forhold til opdateringer, som vi fx ser det med native apps. Ulempen ved browserbaserede apps er, at de ikke udelukkende er bygget til ét mobilt styresystem. Telefonens funktionalitet bliver med andre ord ikke udnyttet fuldt ud. En anden ulempe er, at der kræves internetadgang, og at brugeren fx ikke kan tilgå web app'en ved dårlig dækning. En sidste betydelig ulempe er, at Apple i vidt omfang ikke længere ønsker at uploade web apps i deres AppStore. 

Nyhedsapps er typisk web apps. Her er grundpillen nemlig, at brugeren af app'en bliver opdateret, når nyheden finder sted. Et eksempel på web en web app er Jyllandsposten.

Native app
Disse apps er bygget specifikt til mobiltelefonen og er derfor optimale i forhold til brugervenlighed og design. Native apps tilpasses telefonens hardware og styresystem, så telefonens funktioner udnyttes til fulde. Det betyder dog, at apps skal laves forskelligt til forskellige mobiler - fx én til iPhone og én til Android. En anden ulempe ved native apps er, at opdateringer til app'en ikke automatisk hentes. Du skal selv downloade opdateringer manuelt. Lige som du også skal downloade app'en for at komme i gang.

Til gengæld er det muligt at gøre brug af push-beskeder, der informerer din bruger, hvis du har noget at sige. Det kan fx være i form af et rødt tal i app'ens højre hjørne eller en bestemt lyd.

Hvis mobilbrugeren tillader det, kan du også spore, hvor han eller hun befinder sig via telefonens indbyggede GPS. Det giver mulighed for at tilpasse indholdet til brugerens lokalitet.

En native app kræver ikke internetforbindelse, og den kan derfor tilgås hvor som helst og når som helst.

Et eksempel på en kendte native app er Angry Birds, som ikke kræver internetforbindelse.

Hybrid app
Dagens forbrugere er krævende, og det gør hybride app's til de mest brugervenlige. Hybride app's lever op til forventningerne om live data, automatiske opdateringer og høj funktionalitet.

Hybride apps hentes og installeres på telefonen - lige som med native apps. Forskellen er dog, at meget af funktionaliteten i en hybrid app afvikles via en browser eller webservice.

Du får derfor det bedste fra begge verdener: hurtig og brugervenlig funktionalitet samt dynamisk indhold. Samtidig kan app'en sende push-beskeder og tilgå mobilens GPS og kamera lige som native apps.

Facebook er enhybrid  app, der har alle funktioner fra en native app, men samtidig er netbaseret. Hvis du fx trykker på nyheder i app'en, så får du automatisk de seneste opdateringer.